Az akvarell papír 300 grammnál kezdődik

akvarell papír

Akvarell papír

A festéshez különböző papírtípusokra van szükség, ami a festék tulajdonságaitól függ. Vizalapú festéshez mindig akvarell papír kell, ami nem fog tönkremenni a vízcseppektől. Ma már könnyen hozzá lehet jutni a speciális blokkokhoz, amihez a megadott grammok segítenek.

Egy jó akvarell papír 300 grammnál kezdődik, ha ennél kisebbet választ, akkor könnyen lehet, hogy át fog ázni. A 300 gramm nevezhető szépséghatárnak, mivel innentől kezdve kedve szerint vizezheti a lapot. Sokan arra szoktak panaszkodni, hogy száradás után a lap szélei rojtosak maradnak, azonban egy kis trükkel ezt is megúszhatja.

A barkácsboltokban vagy kínai üzletekben kapható szalagok tökéletesen megfelelnek arra, hogy leragassza a lapot az asztalhoz. Ezáltal nem lesz gyűrött, ráadásul a képnek egy csinos kerete alakul ki, ami alá nem megy be a festék. Az akvarell papír sokkal vastagabb a megszokott nyomtatópapírnál, úgyhogy egy blokkban kevesebb darabot kap. Ezt érdemes még a vásárlás előtt ellenőrizni, hogy ne utólag érje meglepetés.