Itt egy lista a webáruház indítás feltételeiről

webáruház indítás

Webáruház indítás

Az alapvetően kereskedő szemléletű emberek manapság gyakran döntenek a webáruház nyitása mellett, hiszen nagyon jó potenciált látnak az online kereskedelemben. Persze sokan belekezdenek ebbe, mégsem lesz mindenki sikeres, azonban, ha minden feltételt betartunk, akkor kiküszöbölhetjük a kudarcot. A Viltor weboldalán remek útmutatót találhat a webáruház indítás feltételeiről.

Webáruház indítás előtt mindenképpen érdemes piackutatást végezni, mert csak akkor lesz nyereséges a vállalkozásunk, ha ismerjük a webshop indítással és üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket, illetve azt, hogy az adott piaci környezetben mekkora keresletre és árrésre számíthatunk. De egyelőre maradjunk a webáruház indítás feltételeinél! Tudni kell például, hogy csomagküldő kiskereskedelmi tevékenységet nem indíthat magánszemély. Ehhez szükség van valamilyen gazdálkodói forma meglétére, ami lehet társas vagy egyéni vállalkozás.

Ebben az esetben a vállalkozásnak fel kell vennie a 4791 TEÁOR kóddal rendelkező Csomagküldő internetes kiskereskedelem tevékenységi kört. Továbbá, a jogi feltételek előírják, hogy a webáruházaknak tájékoztatási kötelezettsége van a vásárlók felé, a vállalkozás részletes adataira, a forgalmazott termékkörre, a szállítási díjakra, feltételekre, a megrendelés menetére, lépéseire, a szállítási díjakra és határidőkre vonatkozóan. De ez a kötelezettség kiterjed még a panaszkezeléssel és az elállási joggal kapcsolatos tudnivalókra, valamint a garanciális feltételekre, szavatosságra és jótállásra egyaránt.

A webáruház indításának technikai feltételei is vannak, amelyekről bővebben lehet olvasni a viltor.hu weboldalon. Lehetőség van webáruház bérlésre ettől a cégtől, ami talán manapság a leginkább elterjedt webshop indítási mód. Gyors webáruház indulás, magas funkcionalitás és alacsony üzemeltetési költség a három legfontosabb jellemzője. Itt voltaképpen a webáruház motor már kész van, az ügyfélnek csak ki kell választania, hogy melyiket veszi igénybe, az évek óta folyamatosan fejlesztett számtalan funkció közül.