Víz pH mérő minden igénynek megfelelően

víz pH mérő

Víz pH mérő

Egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a víz pH értékét nemcsak az ipari egységekben, hanem a háztartásokban is érdemes mérni. Természetesen ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy melyik víz pH mérő a legjobb választás? Még a profi kémikusoknak is problémát okoz ennek helyes kiválasztása, mivel rengetegféle műszer létezik.

Gyakran elhangzanak a következő mondhatok: miért kell ezt a műszert kalibrálni? Fontos tartozéka-e a pH-mérőnek a puffer oldat? A drága készülék a legjobb? A víz pH mérő kiválasztásánál lényeges szempont maga az oldat, mivel a gyakorlatban egyszerű pH értéket mérni például ivóvízben, kertészeti vizes közegekben, álló és folyó vizekben, italokban, valamint egyes technológiai vizekben.

Ezekben az esetekben tökéletesen megfelel az egyszerűbb és ezért olcsóbb kézi pH mérő. A laboratóriumi víz pH mérő azokban az esetekben indokolt, mint a vér vagy szérum pH értékének a mérése vérgáz analizátorban, pufferek gyártásánál és ellenőrzésénél, különleges tudományos feladatok kivitelezésekor. Az adwa.hu webáruházban bármelyik célra megfelelő műszer megtalálható.