Újra divat a főzés!

Ilyen tűzhely mindenkit főzésre csábít

Ilyen tűzhely mindenkit főzésre csábít

Egyre divatosabb a főzés. Ez azért lehet meglepő, hiszen ez volna a világ legtermészetesebb dolga. De nem minden működik úgy, ahogy a világban ez a legtermészetesebb volna. Sőt, nagyon kevés dolog működik ennek alapján. Valószínűleg a főzés azért egyre divatosabb, mivel a tv adásokban egyre több az ilyen témájú műsor és nagyon sok ember kap kedvet hozzá. Számos új ötletet mutatnak meg, egyrészt a profi szakácsok, másrészt a lelkes amatőrök. Tehát az ötletek száma végtelen. Ezen felül, az internetkedvelők a számos receptoldalról és főző-blogból is meríthetnek ötleteket. Már hazánkban is nagyon sokféle alapanyag kapható, ezen felül pedig fűszerek és egyéb kiegészítők is.

Emlékszem, régen még a legegyszerűbb szójaszószért is Ausztriába kellett utazni, a sushihoz való algalapról nem is beszélve. Persze aki nem a keleti konyhát kedveli, annak is sokkal több főzés alapanyag és kiegészítő áll a rendelkezésére. Ma már nem egy társaság jön össze azért, hogy valamilyen ízletes ételt készítsenek el és a közös főzés legyen a téma. Régebben ez általában valamilyen bográcsétel elkészítésére korlátozódott, de ma sokféle főzési apropó hozza össze a társaságot. Nem beszélve az olyan étkezési trendekről, mint például a paleolit étkezés, vagy a nyers ételek. Ezeknek az elkészítési technikáit is megosztják egymás között az emberek a főzési oldalakon és a mindennapokban is. Ha pedig valakinek éppen nincs ötlete, hogy mit is készíthetne, csak beüt a keresőbe egy kulcsszót és nem is kell nagyon belemélyedni a témába, máris repülnek az ötletek. 

Print Friendly, PDF & Email