Megbízhatjuk a barátunkat az esküvői ceremóniamester szerepével?

esküvői ceremóniamester

Esküvői ceremóniamester

Amikor még nem voltak hivatásos lakodalomvezénylők, akkor az volt a szokás, hogy a házasodni készülő pár egy közeli barátja vállalata el a feladatot. Ez mára megváltozott, hiszen már vannak, akiket fel lehet bérelni, például az esküvői ceremóniamester vagy a vőfély. Aki ragaszkodik a hagyományokhoz, annak könnyen megfordulhat a fejében, hogy egy barátjára osztja az esküvői ceremóniamester szerepét.

Ennek mind pozitív, mind negatív oldala lehet. Először is azt kell számba venni, hogy a barátunk nyilván nem fog tőlünk semmilyen összeget elfogadni a segítségért. Ha a személyisége tökéletesen illik is a feladatra, azaz humoros, illedelmes, szépen beszél és jól kommunikál az emberekkel, még akkor sem biztos, hogy tökéletesen megállja majd a helyét.

Ugyanis egy esküvői ceremóniamesternek meg kell oldania a váratlan helyzeteket és ismernie kell a lakodalmi játékokat, tudnia kell, hogy azokra miként fog reagálni a násznép. Ezért érdemes inkább olyan embert választani, aki szakmabeli és sok remek lakodalomban megállta a helyét.

Print Friendly, PDF & Email