alumínium edény

Könnyű és tartós az alumínium edény

Főzés közben elég sok súlyt szükséges emelnünk, hiszen az edényekbe található ételeknek megvan a maguk súlya, illetve a legtöbb fazéknak, lábasnak szintén. Az alumínium edény egyik legpozitívabb tulajdonsága éppen a könnyű súlyában rejlik, aminek köszönhetően a kezelhetősége kimondottan akadálymentes és rendkívül egyszerű.

Vannak fogások, amelyeknél elkerülhetetlen az edény mozgatása és néha pár plusz dekagramm is sokat nyom a latban. Ezen jellemvonása mellett, az alumínium edény kifejezetten ellenálló, masszív. A strapabírás nélkülözhetetlen tulajdonság az edények esetében, hiszen koccanások, ütődések gyakran előfordulhatnak főzés közben. Az idősebb korosztály tagjai minden bizonnyal emlékeznek még azokra az időkre, amikor édesanya, nagymama mindig figyelmeztetett, nehogy leverjük az edényről a zománcot.

Nos, egyetlen alumínium edény esetében sem kell ettől félni, azonban mégis jobb vigyázni, mert azért ez is megsérülhet. Az edenyshop.hu webáruház virtuális polcain szép példányok fedezhetőek fel.