Az öntözéstechnika előnyei és jellemzői

öntözéstechnika

Öntözéstechnika

A hideg évszak már régen véget ér és javában zajlanak a kertben folytatott aktív munkálatok, minden, ami a tereprendezéshez kapcsolódik. Az egyik fő tevékenység, amire minden bizonnyal szükség van a zöldterületek karbantartásához, az öntözéstechnika kiépítése. Sokan nem is tudják, hogy milyen haszonnal járnak az automatizált locsolórendszerek. Számos előny mellett, a legalapvetőbb a vízellátás ütemtervének és a mennyiségének beállítása.

Valójában a modern technológiák, amelyek az öntözéstechnika terén lehetővé teszik a növényzet kiszolgálásához szükséges vízmennyiség kiszámítását és kényelmet hoznak a tulajdonosoknak, nagyban függenek a berendezések minőségétől. További előnyként meg kell említenünk az emberi részvétel minimalizálását. A felhasználó felelőssége csak a feladatütemező szabályainak betartására korlátozódik, vagyis a programozási módok kezelésére, szükség esetén be- és kikapcsolására a kézi és pontos üzemmód során. Az öntözéstechnika kiválasztása a vízforrás és a szivattyú teljesítményre vonatkozó információktól függ.

Az alkatrészek nem hozzáértő kiválasztása a teljes egység helytelen működésével és a csővezeték egyes alkatrészeinek inkompetenciájával fenyeget. A cégünk szakemberei képesek kiválasztani a locsolórendszer optimális összetevőit, amelyek a megfelelő funkcionálás szempontjából relevánsak. Néhány szót szólva a kézi öntözésről, nyilvánvaló, hogy ez a módszer egyszerű, de nem képes egységes és optimális vízellátást biztosítani. Az automata locsolórendszer azonban pontosan az eredményt célozza meg a zöldterületek egyenletes öntözésének optimalizálása által.

Az automata öntözés egyik legfontosabb jellemzője a vízáram adagolt eloszlatása és annak beállításának képessége a folyamat minden ciklusában. Ez bármilyen szempontból megerősíti a megtakarítást. Az automata öntözéskor a szivattyút a nap több órájára programozzuk egy bizonyos be- és kikapcsolási amplitúdóra, így az áram- és vízfogyasztás ebben az esetben minimális. Ha kíváncsi rá, hogy a locsolórendszer milyen előnyökkel jár még, lépjen kapcsolatba velünk!