Zabpelyhes palacsinta eperrel

Zabpelyhes palacsinta eperrelA hétköznapokban legtöbbször nincs alkalmunk arra, hogy hosszasan reggelizzünk, de hétvégén egyszer-egyszer belefér egy komótosabb napindító étkezés. Az Ízes életben Mautner Zsófi ehhez mutatott két, nem túl bonyolult fogást.

1.
Zabpelyhes palacsinta eperrel
Hozzávalók: 16dkg zabpehely, 5dl tej, 6dkg liszt, csipet só, 2kk szódabikarbóna, 2kk sütőpor, 2ek barnacukor, csipet fahéj, 2 egész tojás, 8dkg olvasztott vaj, 25 dkg eper, citrom, méz, menta.
Elkészítése: előző este a zabpehelyre öntjük a tejet, fóliával lefedve hűtőbe tesszük éjszakára. Reggel egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, barnacukrot és egy csipet fahéjat. A tojást villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpehelyhez. Összekeverjük a száraz anyagokkal. Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon, mindkét oldalán aranybarnára sütjük. (Egy-egy palacsintához kb. 1,5-2 kanálnyi masszát merünk a serpenyőbe.). Az epret felkockázzuk, a citrom héját, levét hozzáadjuk, mézzel édesítjük, mentalevéllel összekeverjük. A kisült palacsintákat konyhai papírtörlőn leitatjuk, és az eperraguval tálaljuk.

/Forrás: Sajtóklub/

Print Friendly, PDF & Email