Az átlagember a gombához kissé idegenkedve viszonyul. Pedig a gyógygombák igazán különleges hatásokra képesek az emberi szervezetben, ráadásul főzésre is alkalmasak, hiszen több közülük rendkívül ízletes is. Sokan tartanak is a gombafogyasztástól és egyáltalán nem is fogyasztják, csak a boltban kapható fajtákat. Bár az üzletek polcain is egyre több féle kapható frissen és szárítva is. Még a gyógygombák közül is lehet frisset találni, mert íze miatt egyre terjed Európában is. Ez a Shii-take gomba. Amellett, hogy rendkívül finom önmagában és ételbe főzve is, különösen jótékony hatással van az immunrendszerre. Nagyon fontos megjegyezni róla, hogy remek vírus- és baktériumölő, valamint tumorsejt pusztító hatással is rendelkezik. Az egészséges táplálkozás kiegészítő részeként is bátran alkamatható, rengeteg vitamin és ásványi anyag található meg benne, viszont egyáltalán nem tartalmaz zsírt, ezáltal alacsony a kalóriatartalma. De a koleszterin szintet is remekül csökkenti a benne található enzimeknek köszönhetően. Érdemek körül nézni a gyógygombák terén, mert sok érdekességet fedezhet fel közben.