Tényleg megoldható házilag is a defekt javítás?

Érdemes szakértőkre bízni a defekt javítást

Érdemes szakértőkre bízni a defekt javítást

Régebben egy defekt javítását többnyire otthon oldották meg, főleg ha nem valami nagy jármű kerekéről volt szó, néha azonban még annak is nekiláttak. Ma már kissé más a helyzet, ugyanis a legegyszerűbb gumikkal is felkeresik a gumijavítókat. Nem véletlenül. Habár saját kezűleg is meg lehet oldani egy defekt javítást, az igazán tartós eredmény már egy másik tészta. Az utóbbi időben egyre több olyan autó van, aminek a gumijába nem kerül belső, ami miatt már sokkal bonyolultabb a javítása.

Míg a belsőre nem volt olyan nehéz rátenni egy foltot, addig a jelenlegi, csak külsővel rendelkező gumik javítása már bonyolultabb, hiszen sokkal keményebb felületre kellene rátenni a foltot. Igaz, hogy vannak olyan lehetőségek és megoldások, amelyek egyszerűnek tűnnek, mint például egy darab erre a célra gyártott gumit benyomni a lyukba, azonban ahhoz egyszer meg kell találni azt a lyukat és ha sikerült a folyamat, akkor sem mondható tartósnak ez a megoldás. Ugyanakkor saját kezűleg megoldani egy defektet sokszor órákba telik. Ez régen és most is így van, hiszen megfelelő szerszámok hiányában rendkívül nehéz leszedni a gumit és ha van, akkor hozzájutni a belsőhöz, majd az egészet visszahelyezni, méghozzá úgy, hogy közben ne ejtsen az ember újabb lyukat a belsőn. Ma már egy külön szakma alakult ki, ami kimondottan a defektek javítását végzi. Ezért van az, hogy akik ezzel foglalkoznak, azoknak nem kell órákat bíbelődni, hanem rendkívül gyorsan lecserélik, megjavítják.

Köszönhető ez egyrészt a hatalmas tapasztalatnak, amivel rendelkeznek, hiszen naponta több tíz ilyen problémát old meg egyetlen ember, ugyanakkor a megfelelő eszközöknek és felszereléseknek, amelyek megkönnyítik és felgyorsítják a folyamatot. Tehát, lehet otthon vagy az útszélén kínlódni a defekt javításával, nagy valószínűséggel sikerül is megjavítani, de nem biztos, hogy az eredmény olyan profi, megbízható és hosszú élettartamú lesz, mintha egy szakember végezte volna el. Kétségtelen, hogy a saját kezűleg történő javítás sokkal kevesebbe kerül, viszont sokkal több időbe, kiváltképp, ha majd megint leereszt, ezért előnyösebb már a defekt kialakulásakor a gumijavítók segítségét kérni.