Tegye eredményesebbé a férfi hajnövesztést!

férfi hajnövesztés

Férfi hajnövesztés

A kihullott hajszálak száma átlagosan napi 30–60 darab. Ha ez a szám magasabb és a veszteség nem a test rendellenes működéséből származik, akkor a problémát a férfi hajnövesztés folyamatát stimuláló készítmények segítségével orvosolhatjuk. Az alopécia kezelésére szolgáló termékek kiválasztása fontos szempont a vizsgált probléma elleni küzdelemben.

A helytelenül megválasztott kozmetikumok súlyosbíthatják a helyzetet. A hajszakértők két különálló férfi hajnövesztést szolgáló termékcsoport használatát javasolják: az egyiket a fejbőr, a másikat a haj ápolására. Az elsőhöz speciális samponok alkalmazását tanácsolják, hetente legfeljebb 2-3 alkalommal.

A kúra célja, ami maximum 3 hónap hosszú lehet, az intenzív hajvesztés lassítása. Ezek a termékek olyan komponenseket tartalmaznak, amelyek stimulálják a haj növekedését és erősödését a gyökerektől a hajvégekig, mivel javítják a vér mikrocirkulációját. A férfi hajnövesztés elősegítéséhez a szakértők természetes növényi tápanyagokat és fehérjéket tartalmazó kozmetikumokat ajánlanak.

A száraz, töredezett és hulló hajra vitamin kell

A sérült és töredezett haj egyértelmű jele annak, hogy a szervezetnek kiegészítő táplálásra van szüksége. A szakértők és a fodrászok is megerősítik azt a tényt, hogy az egészséges és fénylő tulajdonságát elveszítő hajra vitamin szedése javasolt. A frizura, a bőr és a köröm erősítésére szolgáló fő források az A és a B csoporthoz tartoznak.

Ezeknek a rövid idejű hiánya negatív hatással van a megjelenésre, aminek következtében a bőr érzékennyé válik és hámlani kezd, a fürtök elveszítik a rugalmasságukat és egészséges fényüket, a körmök pedig töredeznek. A hajra vitamin hiány fellépésekor a baktériumok is könnyebben lecsapnak, korpásodás kialakulását okozva, amitől sok évig nem lehet megszabadulni, még a speciális samponok segítségével sem.

A hajszálak hatékony megerősítéséhez egy sor rendszeres intézkedést kell megtenni, amiben helyet kap a hajregeneráló készítményekkel történő táplálás. Ne feledje, sérült és száraz hajra vitamint is kell szednie!