You are here: Home > Receptek > Süssön hétvégén epres-rebarbarás pitét!

Süssön hétvégén epres-rebarbarás pitét!

Epres rebarbarás pite recept

Epres rebarbarás pite recept

Szezonális alapanyagokból a legjobb sütni-főzni. Mautner Zsófi az e heti Ízes élet-ben is bemutatott egy ilyen stílusban kreált nagyszerű desszertet, melyet könnyű elkészíteni és csak néhány hozzávalóból áll. Meg is választottuk “A hét receptjének”.
Az epres-rebarbarás omlós pite hozzávalói:
A tésztához: 10 dkg jéghideg vaj felkockázva, 15 dkg liszt, pici só, 1 tojás sárgája (a fehérje majd a végén, a tészta megkenéséhez kell), 2-3 evőkanál hideg víz.
A töltelék: 25 dkg rebarbara, 25 dkg eper (vagy 50 dkg más gyümölcs), 4 evőkanál finomítatlan nádcukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, opcionálisan használható fahéj, vanília, kardamom, stb.
Elkészítése: aprítógépbe tesszük a vajat, a lisztet, a kevés sót. A morzsaállapotú keveréket tálba öntjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a hideg vizet. Összegyúrjuk és becsomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Ez alatt elkészítjük a tölteléket: az epret és a rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt. (Ez utóbbi segít felszívni a levet.)
A tésztát sütőpapírral kibélelt sütőlapra nyújtjuk, a közepére halmozzuk a tölteléket. Széleit behajtogatjuk, tojásfehérjével körbe lekenegetjük. 190 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Tartson velünk egész nyáron!
Ízes élet Mautner Zsófiával minden hétköznap 9.15-kor és 13.40-kor az RTL Klubon.

 

/Forrás: Sajtóklub/

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás