Porzsákkal vagy porzsák nélkül? A nagy porszívó kérdés

Porszívó

Porszívó

Nem mindegy, hogy porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót használunk.

 Azoknak a porszívóknak, amelyeknek nincs porzsákjuk, két változatuk van. Az egyik a száraz, a másik a vizes tárolóegységgel működő. Előnye, hogy nem kell hozzá porzsák. A piszok a tárolóba megy, ami ha megtelik, ki kell önteni.

A szűrők tisztítása már több problémával jár. Az eltömődött szűrő csökkenti a készülékek teljesítményét. Ha állatokat is tartunk, akkor még komolyabb a helyzet, mert ezek elhullajtott szőre is eltömítheti a szűrőt. Kiváló erre a célra a vizes porszívó, amit a Márkabolt.hu is kínál árui közt. Ennek előnye, hogy szűrője sokkal nehezebben tömődik el.

A legjobb porszívó a porzsák nélküli, vizes tartályú készülék, azonban ezeknek az a hátrányuk, hogy nehezek és drágák. De ez a legjobb porszívó, mert vízen át szűrődik meg a levegő, és a szennyeződéseket felfogja. Ha végeztünk a takarítással, csak ki kell önteni a koszos folyadékot. Allergiások számára mindenképpen ez a megfelelő. De azoknak is, akik nem allergiások, is ez a legjobb választás.

A szűrőt minden porszívózás után ki kell tisztítani, így nem áraszt kellemetlen szagot, és a motor se fog leégni, erre fontos odafigyelni. Lényeges porszívónk rendszeres tisztítása, ekkor fog a szerkezet megfelelően működni.