pizzaforma

Pizzaforma öntöttvasból vagy alumíniumból

Ma már országszerte rengeteg étteremben és bárban szolgálnak fel a pizzát. Ugyanakkor otthon is előállítható ez a népszerű fogás, csak az a lényeg, hogy a megfelelő felszereléssel olyat készítsen, amilyet az egész család imádni fog. Az egyik dolog, ami hatással lehet a végeredményre, az a pizzaforma. Fontos megérteni például a különféle típusok közötti különbséget, a tepsi vastagságának hatását.

Továbbá okosan kell megválasztani a sütő felületét, anyagát és a karbantartásra is oda kell figyelni, hogy meghosszabbítsa a terméke élettartamát. A mélytálas pizzaforma magas, fém oldalfalai miatt nagyon jellegzetes a hagyományos sütőkhöz képest. Kerek és négyzet alakú is lehet.

Alumínium, tapadásmentes és ónozott rozsdamentes acél kivitelben is kapható. A kerámia vagy kordierit megoldás a kőkemencében sült pizza főzési folyamatát utánozza, a porózus felületét felhasználva felszívja a felesleges nedvességet a tésztából és ropogósabbá teszi a kérget sütés közben. Az öntöttvas pizzaforma használható grillen, sütőben, broiler alatt, de akár a tűzhely tetején is. A megemelt éle szerkezetet biztosít a pizzatészta széleinek.