Mitől kiválóak a Dell szerverek?

Dell szerverek széles választéka

Dell szerverek széles választéka

Az, hogy egy számítástechnikai fogalom milyen pénzben kifejezett értékkel bír, számtalan dologtól függ. Vegyük csak például a Dell szerverek esetét! Meg kell vizsgálni, milyen környezetben használatosak ezek a szerverek, kinek lesz értékes, hány érintettje lesz a folyamatnak.

Ezen kívül nyilván érdemes figyelembe venni azt is, hogy milyen problémákat okozhat, ha nem úgy működik a szóban forgó tárgy, ahogyan kellene. Tehát, ha működési zavar vagy egyéb fennakadás adódik, akkor annak milyen következményei lesznek.

Ha nem különösebben fontos, megrázzuk a vállunkat csupán és már mehet is minden a régi kerékvágásba, akkor feltehetően nem nagy a szerepe a tárgynak vagy rendszernek. Azonban, ha ellehetetleníti több ember munkáját ez a működésképtelenség, akkor mondhatjuk, hogy kulcsfontosságú elemről van szó.

A fontosságát a piaci ára is tükrözni fogja, de mivel általában nagyvállalati ügyfelek a vásárlók, ezért magánembereknek értelmezhetetlen ez az árkategória, amiről a Dell szerverek esetében beszélünk.