Minden pezsgő champagne?

Champagne

Champagne

Hogyha szeretnénk valamit elegánsan megünnepelni, akkor elegáns italokat kell választanunk, amelyek teljes mértékben illenek az alkalomhoz. A champagne gyöngyöző, apró buborékjai előkelően mutatnak a poharakban.

Esküvőre, szülinapra, évfordulóra és más jelentős rendezvényen elmaradhatatlannak számít ez az ital. Az igazi champagne Franciaországból származik. Nem más, mint egy borszármazék. Ebben az esetben a bor második érése a palackozás után történik.

Ezért válik olyan tipikusan szénsavassá. Honnan tudhatjuk, hogy amit vásárolunk, az pezsgő vagy champagne? A kérdés elég kacifántos, viszont egy kis utánajárással gyorsan ki lehet deríteni az igazságot.

Amelyik hagyományos eljárással, tehát palackos érleléssel készült, az champagne és természetesen erről a borvidékről kell származnia. Ha megváltoztatunk a tradicionális receptből legalább 2 összetevőt, illetve a borvidéket, akkor már pezsgőről beszélhetünk. Az elnevezés nem tükrözi a minőséget. A világ minden táján készülnek minőségi pezsgők.