Mikor teljesít jól a terepjáró gumi?

terepjáró gumi

Terepjáró gumi

A természet erőit legyőzni mindig is az ember vágya volt. Ezt gyakran minden komolyabb technikai eszköz nélkül próbálják és teszik sokan, de vannak, akik örömmel veszik idénybe a modern kor vívmányait. Száguldani a hegyi utakon és kiélvezni a szabályoktól mentes környezet előnyeit elég kedvelt sportág. Ugyanakkor, mielőtt beülnénk a kormány mögé, ne felejtsük el felmérni a terepjáró gumi állapotát!

Csakis olyan járművel vághatunk neki a felfedezésnek, amelyik tökéletes műszaki állapotban van. A négy kerék meghajtás elengedhetetlen és a fékek minőségére is figyelni kell. A kiemelt motorteljesítmény előnyös, de mindez hiába való, ha a terepjáró gumi nincs felhelyezve.

Ha ugyanazzal az autóval szoktunk közlekedni a városban, amivel olykor terepre indulunk, akkor mindenképpen mérjük fel a lamellák mélységének fokát! Az aszfaltnak ugyanis megvan az a rossz tulajdonsága, hogy a forró nyári hónapokban szinte teljesen leolvasztja a terepjáró gumi recéit és ezzel lecsökkenti a hatásfokot, amit az abroncs biztosítani tudna a köves és sáros környezetben.

Print Friendly, PDF & Email