Miért ne sütnél egy kis gluténmentes gofrit az ünnepek alatt?

Gluténmentes liszt az egészséges gofrihoz

Gluténmentes liszt az egészséges gofrihoz

Itt a karácsony, majd pedig ezt követi a szilveszter és az újév. Mind olyan ünnepek és alkalmak, amikor bőségesen meg kell terítened az asztalt, hiszen valahogy már hozzátartozik az ünnephez a bőséges lakomázás. Kiváltképpen szilveszterkor érdemes teleraknod az asztalt mindennel, amit szem-száj megkíván, mivel a hagyomány azt tartja, hogy aki így kezdi az évet, annak ugyanígy folytatódik majd. Bevallhatjuk, hogy mindnyájan szeretnénk egész évben ilyen bőségben és kellemes hangulatban élni, mint az évnek a kezdetekor.

Igen ám, de mindezt kissé felboríthatja, ha nem falatozhatsz kedvedre, csak azért, mert a szervezeted nem tudja feldolgozni azt a növényi fehérjét, amit gluténnak neveznek. Mivel ez elég sok élelemben megtalálható, ezért rengeteg mindenről le kell mondanod, ha ezzel a problémával küszködsz. Vagy talán mégsem, ha nem vonakodsz az újabb receptek kipróbálásától és megtanulásától, hiszen szinte bármilyen sütemény vagy péktermék elkészíthető gluténmentesen. Igen, de mi van akkor, ha nincs a birtokodban egyetlen ilyen recept sem? Akkor bizony keresned kell, mert aki keres, az talál is! A schaer.com oldalon olyan gluténmentes finomságok elkészítésének a titkaihoz is hozzáférhetsz, mint például a gofri. Igen, jól hallottad a gofri, vagyis az idén végre újra felkerülhet az ünnepi asztalodra ez az ínyencség, amit egyébként eddig is rendkívüli módon szerettél, de le kellett mondanod róla, amikor kiderült, hogy a szervezeted nem tud mit kezdeni a glutén nevű fehérjével. Most végre degeszre eheted magad gofriból, mert vége a hosszú évek óta tartó böjtnek!

Ma már a legtöbb hozzávaló az üzletek polcairól is beszerezhető, viszont ha valamit mégsem találnál meg, akkor különféle alapanyagokból magad is kikeverheted. A schaer.com oldalhoz hasonló weblapokon megtalálhatod ennek a módszerét is. Szóval most már semmi sem állhat annak az útjába, hogy a gofri ott legyen az ünnepi asztalodon, hiszen mindössze egy kattintásnyira van annak a gluténmentes receptje. Idén kicsivel ünnepibbé varázsolhatod a karácsonyt.