monokristályos napelem

Magas teljesítményt nyújt a monokristályos napelem

A hatékony energiatermelés olyan kérdéskör, ami egyre többeket foglalkoztat. Az elmúlt években igen komoly aggályok merültek fel az elektromos áram előállításával kapcsolatban, ami mindennek az alapjául szolgál. Jóformán az összes berendezés ezt használva működik. Ennek következtében, mint alternatíva, vált népszerűvé a monokristályos napelem használata.

Ezen technológia nem újkeletű, mert már legalább 70 éve foglalkoznak a gyártásával és finomításával. Ami érv mellette szól, hogy a direkt fényt nagyon magas hatásfokkal alakítja át a monokristályos napelem, de a szórt sugarakkal nem sokat tud kezdeni. Felépítését tekintve, nagy tisztaságú szilíciumot használnak fel a készítéséhez, amiket sorba kötnek egy üveg és műanyag hátlap közé, mindezt vízmentesen.

Az új technológiás shingle cellák kiképzésből csökken a belső ellenállás, ami tovább növeli a monokristályos napelem fajlagos potenciálját. A termelékenységben azonban még szerepet játszik a hőmérséklet, a beesési szög, a tájolás, amikre megéri figyelni az elhelyezése során.