Időt igényel az akvárium tisztítás

akvárium tisztítás

Akvárium tisztítás

Egy akvárium jól mutat a lakásban és a szép halacskák játékát is szívesen nézzük. Ezek a kis élőlények a gyermekek nagy kedvencei. Egészségük érdekében, havonta egyszer eleget kell tennünk az akvárium tisztítás feladatának. Ezt a munkát célszerű lépésről lépésre elvégezni. Azt gondolhatnánk, hogy ideális háziállatok a halak, csendesek, nem csinálnak felfordulást, szépségükkel elbűvölnek, nem kell sok időt fordítani a tartásukra.

Pedig a haltartás nem időtakarékos hobbi. Az akvárium tisztítás esztétikai szempontból is fontos, mert csak a tiszta akvárium nyújthat szemet gyönyörködtető látványt. A feladat elvégzéséhez időre és eszközökre is szükség van. Ha ezek megvannak, kezdődhet az akvárium tisztítás, amivel csodás helyet alakíthatunk ki az otthonunkban, ami díszíti azt.

Akvárium tisztítása különféle eszközökkel

Mivel az akvárium algásodása az üvegen jelenik meg, így algakaparóra is szükségünk lesz. Az akvárium tisztítása tisztítószivacs használatával is lehetséges, a lényeg, hogy ne karcolja meg az üveget. A munkához be kell készítenünk egy nagyobb vödröt, halhálót, aljzattisztító berendezést. Az akvárium tisztítása úgy folytatódik, hogy eltávolítjuk a benne lévő dekorációkat, a szűrő tisztítására pedig fokozott figyelmet fektetünk.

Ezután megtisztítjuk az üveglapokat, ha pedig van aljzattisztító berendezésünk, akkor annak alkalmazásával néhány perc alatt az aljzat takarítása is lezajlik. Az akvárium vizét 1-2 hetente ajánlott cserélni. Ezt követően nincs más dolgunk, mint visszaengedni a csodaszép halakat a vízbe és gyönyörködni bennük.