vésőkalapács

Hol lehet szükség a vésőkalapács erejére

Építkezések, felújítások során adódhat olyan helyzet, amikor a hagyományos szerszámokkal, kalapáccsal, csákánnyal nem sokra megyünk. Például egy betonalapzat bontásához mindenképp komolyabb eszközre lesz szükségünk, ha hatékonyan szeretnénk dolgozni. Már a 19. század végén használtak bontókalapácsot, amit akkor inkább még légkalapácsnak neveztek, vagyis nagy nyomású levegő segítségével működtették a vésőfejet.

A mai modern vésőkalapács kiválóan alkalmas ilyen vagy ehhez hasonló műveletek gyors és hatékony elvégzésére. A vésőkalapács csak vésésre használható, azonban a fúró- és vésőkalapács két különböző funkcióra is beállítható, de nem használható hosszútávon csak vésésre.

Ennek a szerszámgépnek a használatakor ajánlott felkészülni arra, hogy fáradságos és az ízületeknek is megterhelő egy ilyen nagy teljesítményű rázkódó géppel dolgozni, ezért használata közben ajánlott szüneteket beiktatni. A megfelelő teljesítmény eléréséhez nem szabad a gépet erővel a falnak nyomni, hagyni kell, hogy a pneomatikus ütőmű elvégezze helyettünk a nehéz munkát.