Hidrofor tartály házi vízműhöz

Biztosítja a vízellátást

Amennyiben egy házi vízmű kialakítására készülünk, akkor be kell szereznünk néhány elengedhetetlen berendezést a hatékonyság érdekében. A hidrofor használata kifejezetten praktikus megoldás. A nyomásütés rendszeresen okozhat gondot azoknál a szivattyúknál, amelyeknél nem lehetséges a lágyindítás.

Ebben az esetben a hidrofor tartály csökkenteni fogja a nyomásütést, ami így nem okozhat problémát a rendszerben. A fő szerepe azonban ezeknek a berendezéseknek a tárolás.

A szivattyút nem fogja minden alkalommal bekapcsolni az nyomáskapcsoló, mivel a hidroforban található víz kerül felhasználásra. Energiát takaríthatunk meg és kíméljük a szivattyút, ami minden kiengedett csekély mennyiség esetében kénytelen lenne bekapcsolni. A hidroforban található levegő összenyomódik, amikor megtelik a tartály és ez szolgáltatja a nyomást.

Amikor kiengedjük a csapot, akkor a tartályban található vizet fogjuk használni és a szivattyú csak akkor fog bekapcsolni, amikor a tartályban lévő szint egy bizonyos mérték alá esik. Ezt igény szerint könnyedén beállíthatjuk előre.