Főzés internet segítségével

Az internet világában a főzés leegyszerűsödött

Az internet világában a főzés leegyszerűsödött

Talán az egyik legnépszerűbb és leggyorsabban fejlődő blogok és témakategóriák az interneten a főzéssel foglalkozó oldalak. Régebben volt néhány népszerű nagy terjedelmű oldal (a legtöbbje ma is működik), ahova be lehet küldeni a recepteket, lehetőleg fényképpel, szavazni lehet rájuk, megosztani és mindent, amit a közösségi oldalak és az internet világa lehetővé tesz.

Mivel nagyon sok magánszemély tartja fontosnak a saját ételválasztását és ez elég gazdag receptgyűjteménnyel rendelkezik, ezért egyre több blog születetik ebben a témában. Nagyon sokan az úgynevezett „speciális táplálkozási szokások hívei”. Egyszerűbb nyelven szólva, sokan kedvelik a (teljesség igénye nélkül) vegetariánus, a paleolit, a glutén mentes, a választó diétás, a vércsoportos, a glikémiás indexet figyelembe vevő és egyéb igényeknek megfelelő konyhát. És akkor még nem szóltam a táj jelegű konyhákról, valamint a speciális, csak egy élelmiszerfajtával foglalkozó oldalakról, mint. pl. a sütemények, húsok, saláták elkészítésével foglalkozó oldalakról. És itt most csak a magyar oldalakról volt szó.

Ez a felsorolás is mutatja, hogy azért, ami a táplálkozást illeti, nem is olyan rossz a helyzet, ha ennyi oldalunk foglalkozik az étkezéssel. Ezek az oldalak látogatottsága igen magas, hiszen manapság sokan gyűjtenek ötleteket, akár a mindennapi ételek elkészítéséhez is az internetes oldalakról. Egy kulcsszó beírásával a receptek tucatjai jönnek ki a találati listákon, tehát, igaz, hogy egy kis időbe telhet, de rengeteg ötletet meríthet egy számítógéppel és internetkapcsolattal rendelkező „háziasszony”.