Forralt bor recept

forralt bor recept, forralt bor

Gőzölgő forralt bort a hideg téli estékre

Közelednek a hosszú, hideg esték és egy kis melegítő mindenkinek jól esik. A finom teák mellett egy illatos forralt bor is elfér és a jól megszokott receptekbe egy kis különlegességet is egyszerűen becsempészhetünk. Egy baráti összejövetelen garantáltan semminek nem lesz akkora sikere, mint a gőzölgő forralt bornak, amelynek senki nem tud ellenállni.
Vegyünk három palack vörös- vagy akár fehérbort, ebben az esetben nem is kell a legfinomabb, legdrágább borokat választani, mert a fűszerek minden esetben csodákra képesek. A bort beleöntjük egy fazékba, teszünk bele öt kanál mézet, 3 rúd fahéjat, 10 szem szegfűszeget, egy szerecsendióhéjat és melegíteni kezdjük. Mikor már gőzölögni kezdett, akkor belerakunk egy maréknyi szárított almát, amely hihetetlen finommá varázsolja a bort. Forrásig melegítjük, majd kiszedjük belőle a fűszereket és még forrón fogyasztjuk. Nem kell az újramelegítésén fáradozni, mert garantáltan nem marad belőle egy csepp sem, annyira finom lesz.