Finom vaddisznópörkölt

Vaddisznópörkölt

Vaddisznópörkölt

Egyre kevesebb vadhúst fogyasztunk, de egy finom vaddisznópörköltnek garantáltan senki nem tud ellenállni. Az elkészítése nem okozhat semmiféle problémát. 10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk, majd kiolvasztjuk lassú tűzön. Nem lesz szükség a továbbiakban zsiradékra, mert ez tökéletesen megfelel. Beleszórunk 2 nagy fej apróra vágott vöröshagymát, három gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet, 2 zöldpaprikát és mindezt alaposan megdinszteljük. Ezután szórunk rá pirospaprikát és felöntjük 3-4 dl vörösborral. Ezt pár percig összefőzzük, majd belerakjuk a felkockázott 1,5 kg vaddisznóhúst. Puhára főzzük, ha nem elég a rajta lévő lé, akkor még borral utána töltünk, amíg kellőképpen meg nem puhul. Az ínycsiklandó vaddisznó pörkölt mellé krumpli vagy rizs köretet tálalunk, amelyet tetszés szerint készíthetünk el. Finom és kiadós lakoma, amely vendégségben is megállja a helyét, vagy akár egy szürke hétköznapon is. Aki egyszer megkóstolta a vaddisznó pörköltet az garantáltan egyre gyakrabban készíti majd el az ünnepi asztalra.