Ezüst tisztítása házilag bevált módszerekkel

ezüst tisztítása házilag

Ezüst tisztítása házilag

Sötét foltok és fakó hatás. A evőeszközök elveszítették a korábbi megjelenésüket? Ne aggódjon, mert a megfeketedett ezüst tisztítása házilag nem jelent különösebb gondot! Így nem kell búcsút kell mondania a kedvenc tárgyainak. Miért sötétül el az ezüst? Ez a fém évszázadok óta nagyon népszerű, elegáns, sokoldalú és időtálló, de a jó ár-érték aránya is magáért beszél. Azonban van hátránya is.

Idővel sötét és csúnya matt foltok borítják be. A levegővel való érintkezés hatására oxidálódik. Ez egy teljesen természetes folyamat és semmiképpen sem jelez rossz minőséget. Szerencsére, az ezüst tisztítása házilag hatékony és biztonságos, feltéve, hogy megtesszük a megfelelő óvintézkedéseket. Ha nem szeretnénk kockázatot vállalni, bízzunk a bevált készítményekben!

Szőnyegtisztítás házilag hintőporral is megoldható

Ez az elem egyéni jelleget, otthonosságot és eleganciát kölcsönöz a helyiségnek. Fontos azonban, hogy mindig tiszta és friss legyen. A foltok, a szennyeződések és a por csúnyán rontják a megjelenését. Van olyan hatékony szer, amivel a szőnyegtisztítás házilag is megoldható? Hát persze! Ha szürke, fekete vagy barna szőnyeg kezd kellemetlen szagot árasztani, szórjon rá szódabikarbónát, ami hatékonyan elnyeli a kellemetlen szagokat.

Ha néhány cseppet ad hozzá a kedvenc illatolajából is, akkor a szőnyeg kellemes illatú lesz. Hagyja a szóda-illóolaj keveréket a szőnyegen félórán át, majd porszívózza fel. A szőnyegtisztítás házilag a zsíros foltok esetében hintőpor vagy burgonyaliszt segítségével orvosolható.

Függöny mosása hány fokon ajánlott? Mondjuk a választ!

A hófehér, illatos ablakdekoráció frissességet, eleganciát és stílust kölcsönöz a belső térnek. Ezen kívül védelmet nyújt a napsugaraktól, a rovaroktól és magánéletet biztosít. Sajnos a lakástextíliák idővel besárgulnak, magukba szívják a szagokat és megtapad bennük a por vagy a szennyeződés. Mit tegyünk, ha már nem tiszták? A függöny mosása hány fokon lesz hatékony? Kézzel vagy gépben, mosópor vagy folyadék használatával érdemes?

A függönyök mosása trükkös lehet, mivel kényes anyagból készülnek. Választhatunk, hogy kézzel vagy mosógépben mossuk. A kézi mosás munkaigényes, azonban a kényes szálú függönyök esetében jó ötlet. A függöny mosása hány fokon ajánlott? A víz hőmérséklete semmiképpen sem lehet több 30-40 foknál.

Konyha felújítás házilag – tervezzünk előre!

A lakás átalakítása néha nehéz időszak lehet, különösen akkor, ha olyan helyen történik, ahol mindennap élünk. De mi van akkor, ha csak egyetlen helyiség szorul változtatásra? Hogyan készüljünk fel egy olyan belső tér átalakítására, amit mindennap használunk? A konyha felújítás házilag nem mindig jár nagy munkával.

Néha egy helyiség felújításához elég a bútorcsere. Fontos azonban észben tartani, hogy a konyhabútor állandó berendezési tárgy. Érdemes átgondolni, hogy a falat és a padlót a jelenlegi állapotukban szeretnénk hagyni vagy itt az ideje a nagyobb változtatásoknak. Nagy hiba, ha a konyha felújítás házilag való kivitelezésénél a csempék színét festéssel tervezzük megváltoztatni. Ez a megoldás csak max. 2 évig működik.