Ezekre figyeljen lakat vásárlás előtt!

Lakatok szerelmeseknek

Lakatok szerelmeseknek

Ha egy egyszerű lakat már elavult és cserére szorul, akkor általában csak leemeljük a polcról a másikat és nem is gondolunk bele abba, hogy mennyi mindent lenne érdemes figyelembe venni a megfelelő típus kiválasztásához. A zardepo.hu linkre kattintva minden alap információt megkaphat a lakatok jellemzőiről. Hogyha az ár-érték arányt vesszük figyelembe, akkor az általános lakatok nagyszerű választásnak számítanak. Jó védelmet biztosítanak.

Minél nagyobb, annál magasabb biztonsági szinttel rendelkeznek. Tárolók, fészerek, konténerek lezárására tökéletesen megfelelnek a hagyományos modellek is. Rendelés előtt érdemes átgondolni, hogy hány kulcsot igénylünk mellé. A biztonsági lakatok közé az úgynevezett U és Diskus tartoznak. Ezek már fejlettebb zármechanikával rendelkeznek és sokkal nehézkesebb ezektől megszabadulni kulcs vagy a megfelelő szerszám nélkül.

A golyós reteszelésnek köszönhetően, nehéz dolga lesz annak, aki szeretne kinyitni egy U lakatot. Nemcsak a zárrendszerük fejlettebb, hanem sokkal jobban ellenállnak a feszítésnek és fűrészelésnek. Akár egy biztonsági zárral is lehet kombinálni, ami szintén hasznos lehet bizonyos körülmények között. A kültéri kivitelek az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóak, ezért nem fognak beragadni vagy berozsdásodni. Sajnos sokan nem veszik figyelembe, hogy az adott lakat nem alkalmas kültéri használathoz. Ebben az esetben jöhet a bosszankodás, amikor a kulcs nem akar benne elfordulni.

Viszont a zardepo.hu nagyszerű kültéri típusokkal is rendelkezik, amelyek éveken keresztül tökéletesen fognak működni. Hogyha nem szeretnénk állandóan a kulcsokra figyelni, akkor érdemes számzáras változatot választani. Így nem áll fent a lehetősége annak, hogy elveszítsük a kulcsot, viszont a számkombinációt még mindig el lehet felejteni, ezért nem árt leírni valahová. Hogyha egymástól távolabb eső pontokat kell összelakatolni, akkor a hosszú kengyelű lakattal ezt meg lehet oldani, viszont számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy az ilyen típusokat sokkal könnyebb levágni vagy lefűrészelni.

Print Friendly, PDF & Email