Ezeket érdemes tudnia a szürkehályog műtét előtti vizsgálatokról

szürkehályog

Szürkehályog műtét

A szürkehályog, orvosi szakszóval cataracta, a szem egyik leggyakoribb rendellenessége. A szürkehályog kialakulásának okai egyrészt a negatív környezeti hatásoknak tudhatóak be, másrészt akár genetikai úton is megörökölhetjük ezt a roppant kellemetlen betegséget. A jó hír az, hogy van gyógymód, méghozzá a fájdalommentes, alig 10 percet igénylő lézeres műtét formájában. Mindenképp érdemes részletesen utánanéznie az ilyen beavatkozásoknak. Bár a műtét rutin eljárásnak számít, érthető, ha tapasztalat híján ódzkodunk kissé „kés alá” feküdni.

A megfelelő információk fejében megnyugtathatjuk saját magunkat és meggyőződhetünk arról, hogy a lehető legjobb úton vagyunk a gyógyulás felé. Különösen, mivel jelen pillanatban hatékony gyógyszeres kezelés nincs a szürkehályog ellen. Fontos megemlíteni, hogy a magánszakorvos által nyújtott szolgálatással több olyan előnyhöz is juthatunk, amilyenekkel az állami intézményekben sajnos nem találkozhatunk.

Tipikus példa erre a várakozási idő, ami a magánorvos esetében egész egyszerűen nincs és maguk a körülmények, illetve a műtét során használt technológia szintje, ami szintén a magánrendelés felé billenti a mérleg nyelvét. Ha a kiváló renoméval rendelkező Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialistát, illetve szemész szakorvost választjuk, a beavatkozást minden esetben egy minden részletre kiterjedő alkalmassági teszt előzi meg, aminek során kiderül, hogy a saját személyre szabott esetünkben milyen attribútumokkal rendelkezik az ideális műlencse.

A vizsgálatra vigyük magunkkal a korábban kapott szemészeti vizsgálatok eredményeit, a zárójelentéseket az elmúlt 3 évből és természetesen a szemüveget. Ha kontaktlencsések vagyunk, távolítsuk el és ne hordjuk azt a vizsgálatot megelőző napokban, hetekben (lágy lencse esetén 4 napról van szó, kemény kontaktlencse esetén 3 hétről). A vizsgálatra előre egyeztetett időpontban érkezünk, lehetőség szerint kísérővel, hiszen a pupillatágítás miatt homályos látást fogunk tapasztalni legalább 2-3 órán keresztül.