Elkészült Magyarország cukormentes tortája

Csokis Kaland szelet

Csokis Kaland szelet

Augusztus 11-én került kihirdetésre, hogy a Nándori cukrászda nyerte meg az idei „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt, Csokis kaland süteményével.

A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el. Az édességet először augusztus 19-én és 20-án kóstolhatják meg az érdeklődők a főváros Magyar Ízek utcáján. A Csokis kaland egy könnyű csokoládéhabból áll, amelyhez hazai meggyből készítettek egy finom öntetet.

A tortához magyar diót és mandulát használtak fel, a torta bevonásához pedig egy vékony réteg marcipánt alkalmaztak. A torta elegáns külsőt visel, ínycsiklandozó íz világot biztosít minden fogyasztónak. A Csokis kaland torta cukorbetegek számára is fogyasztható, ugyanis nem tartalmaz sem cukrot, sem fehér lisztet. Egy szelet 245 kalóriát tartalmaz, amely más csokoládétortákhoz képest rendkívül alacsony. A nyolc főből álló zsűri kiváló véleményt alkotott a tortáról. A süteményt bűntudat nélkül lehet fogyasztani, hiszen kalória és szénhidrát tartalma alacsony, annak ellenére, hogy meggy és marcipán is található benne.