Cserkeszőlő és a közeli látnivalók

Cserkeszőlő

Cserkeszőlő

Ez az egyik legdinamikusabban fejlődő helység az Észak-alföldi régió déli részén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Cserkeszőlő természetes környezetben fekszik a Körös- és a Tisza-folyó között. A várost az M5-ös autópályán érheti el Budapestről, Kecskemét irányában.

A helyi fürdő fejlesztése az önkormányzat egyik legfontosabb stratégiája, ezért a termálfürdő az elmúlt években országos és nemzetközi szinten is ismertté vált. A víz a magas lúgos-klorid és bikarbonát tartalmának köszönhetően számos pozitív hatással van az egészségügyi problémákra.

Az előnyeinek köszönhetően hatékony a krónikus reumás megbetegedések és a nőgyógyászati problémák területén is. Cserkeszőlő fürdője mintegy 5 hektáros területen található, ahol 9 medence, saját étterem, homokos futballpálya és játszótér várja a külföldi és hazai vendégeket.

A három emeletes fedett fürdőkomplexumban 10 medence és szaunavilág fogadja azokat, akik pihenni vagy regenerálódni szeretnének. A Cserkeszőlő Gyógyközpont társadalombiztosítás által támogatott gyógykezeléseket, várakozási idő nélküli speciális vizsgálatokat, gyógyhatású sószobát és krioszaunát kínál a szolgáltatásai iránt érdeklődőknek.

A fürdő előnyeinek megtapasztalása során, a vendégek számos látnivalót is megtekinthetnek a közelben. Ha itt jár, ne hagyja ki a Szinyei Merse kastélyt és borospincét, valamint a Csipkeházat és kiállítótermet sem, ahol a csipkeverés rejtelmeit is megismerheti! A Cserkeszőlő közelében található Tiszakürti és Szarvasi Arborétum, valamint a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum is várja a látogatókat.

Print Friendly, PDF & Email