Az infraszauna az új trend

Modern infraszauna

Modern infraszauna

Amiatt, hogy nem igazán értik egyesek, hogy néhány dolog miképpen működik, felejthetetlen élményekből maradnak ki. Az infraszauna nemrég jött divatba. Aki eddig csak a finn típusú, felöntős szaunára esküdött, az nehezen fogadja el ezt az új irányzatot. Pedig van néhány előnye a régivel szemben.

Egyik legnagyobb az, hogy az infraszaunába nem kell olyan nagyon befűteni. Mivel a hősugárzó a test melegítését nem a levegő felfűtésén keresztül oldja meg, hanem közvetlenül a bőr alatt adja le a hőt, ezért nem kell akkora forróság legyen a kabinban. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb idő az üzemi hő elérésének ideje.

A másik előnye, hogy nem termelődik gőz, mint a finn típusnál, hiszen nincs is, ami gőzölögjön. Ez kellemes hangulatot teremthet a szaunában, amelyre a hősugárzók fényei még rátesznek egy lapáttal. Egyik hiedelem, hogy az infra sugarak kárt tesznek bennünk. Ez nem igaz, hiszen a Napból is folyamatosan kapják az emberek, mégsem okoz problémákat. Tehát ha lehetősége adódik, egyszer mindenképpen üljön be egy infraszauna melegébe!