Az ásvány madaraknak fontos kellék

ásvány madaraknak

Ásvány madaraknak

Ha papagájt tartunk, oda kell figyelnünk a táplálásukra, mert ugye ezek az állatok a trópusokról származnak, azt az elemózsiát, amit ott esznek, nekünk nem egyszerű beszerezni. Az egyoldalú táplálkozás hiánybetegséget okoz, emiatt is jó az ásvány madaraknak, ami táplálékkiegészítőként működik.

Ezek a szárnyasok hajlamosak válogatni, így könnyen rászoknak az efféle evésre, ha nem figyelünk oda. Szükséges az egészségükhöz a fehérje, a szénhidrát és a zsír, ha ezek valamelyikéből nem jut elég a szervezetükbe, máris hiány lép fel és diétával kell a helyes táplálkozás útjára vezetnünk őt. Az ásvány madaraknak igen jó dolog, mert ez különleges kiegészítő, aminek minden kalitkában ott a helye.

Ezt a papagáj ketrecébe kell rögzíteni olyan helyre, ahol bármikor könnyedén hozzájuthat. Mindez kell az állat szervezetének harmonikus működéséhez és a belső egyensúlyának megteremtéséhez is. Az ásvány madaraknak hatásos, hiszen ennek a használatával lesz szép a kis csőrös tollazata, emellett jókedvű és energikus társunkká válik.