pattanás ellen

Alapos tisztítással a pattanás ellen

Szinte mindenki életében legalább egyszer szembesült a gyulladt bőr problémájával. Megjelenését bármi kiválthatja, a táplálkozástól és a hormonszinttől kezdve, a vízminőségen át a környezeti hatásokig. A pattanás ellen alkalmazott kezelések és arcápolási rutinok segítenek ennek a kellemetlenségnek a leküzdésében. Az egyik legfontosabb lépés az alapos tisztítás. Ha nem tisztítjuk rendszeresen a bőrt, a pórusok eltömődnek és új gyulladások alakulnak ki. Ne hagyjuk ki a tonizálást sem, ami kiegyenlíti a pH egyensúlyt és szabályozza a faggyútermelődést!

A cinket, niacinamidot és teafát tartalmazó készítmények megszüntetik a probléma okát és harcolnak a meglévő pattanás ellen. Ne felejtsük el a hidratálást, mivel a problémás bőrre szánt termékek gyakran száríthatnak! A hialuronsavat, ázsiai gázlót és növényi kivonatokat tartalmazó krémek hatékonyan meg fognak birkózni ezzel. A bőr igényei szerint, a savak és a retinolok is bevezethetőek az arcápolásba. Tekintse meg a pattanás ellen szolgáló kozmetikumokat a medinatural.hu online áruházban!

Itt a C-vitaminos arcszérumunkról is többet megtudhat

Ez az összetevő megvédi a sejteket a szabadgyököktől és megakadályozza a bőr öregedését. A C-vitaminos arcszérum az antioxidáns tulajdonságai miatt gyakran szerepel a legnépszerűbb kozmetikumok listáján. De ezek az eszközök különbözőek. Habár hosszútávon jól működnek a ráncok kisimításában, az életkorral járó foltok eltűntetésében és más bőrproblémák megoldásában, a választékuk nagyon változatos és nem mindegyik működik hatékonyan.

Egyesek csak az epidermisz felső rétegeibe hatolnak be, ezért rövid távú hatást fejtenek ki. Hogyan lehet a C-vitaminos arcszérummal maximális hatást elérni? Tiszta formájában az aszkorbinsav nem tud mélyen behatolni a bőrrétegbe, mivel gyorsan lebomlik. Ezen túlmenően, ha oxidálódik, barnás árnyalatúvá teszi az arcbőrt. E két hátrány miatt a minőségi C-vitaminos arcszérumokban gyakran annak származékait használják, így azok nem irritálják a bőrt és nem növeli annak érzékenységét.