A villanyszerelő érti a dolgát

villanyszerelő

Villanyszerelő

Az, aki ezt a szakmát elsajátítja, biztosíthatja magának a megélhetést, hiszen kimondottan jól fizet. A villanyszerelő az áramellátáshoz szükséges vezetékrendszer kiépítésével, illetve karbantartásával foglalkozik. A szakember a tervezést és a kivitelezést egyaránt el tudja végezni.

Az általános feladatai közé tartozik a vezetékek keresztmetszetének meghatározása, a védelem kialakítása, védőcsövek falba való elsüllyesztése, a csatlakozó aljzatok felhelyezése, a kábelek beszerelése, stb. A villanyszerelő tevékenységét meghatározza, hogy milyen területen dolgozik, hiszen az építőiparban és az energiaellátás területén eltérő feladatokat kell elvégezni.

A rövidzárlat vagy elektromos problémák esetén képes gyors segítséget nyújtani. Ha szükség van rá, akkor üzembe helyezi az elektromos készülékeket, mint a mosógép vagy a bojler. A munkát minden esetben szakszerűen, a műszaki dokumentáció alapján végzi. A villanyszerelő általában továbbképzéseken is részt vesz. Lelkiismeretesen dolgozik, mivel hatalmas felelősség nyomja a vállát.