A világ legjobb citromtortája

citromtortaMautner Zsófi az RTL Klub Ízes Élet című műsorában minden reggel változatos főzési tippeket ad.

A Világ legjobb citromtortájának receptjét Neubauer Judit gatszrobloggertől kapta, aki azt mesélte, hogy egy külföldi utazása során egy könyvesboltban mutatott rá valaki a könyvre, hogy ezt vegye meg, mert ebben van a világ legjobb citromtortája. 

Íme a recept:

Hozzávalók:

57 G VAJ+EGY KEVÉS VAJ A KENÉSHEZ
1 TEÁSKANÁL CITROMHÉJ
142 G LISZT
120+30 G CUKOR
2 CSIPET SÓ
3 NAGY TOJÁS
125 ML FRISS CITROMLÉ
0,5 DL TEJSZÍN
2 CITROM

Elkészítése:
1/ A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk, levesszük a tűzről és belerakunk egy teáskanál citromhéjat, 5 percig állni hagyjuk.
2/ A lisztet összekeverjük a 30 g cukorral, egy csipet sóval, és szűrőn keresztül hozzáöntjük a vajat. Villával addig keverjük, amíg morzsalékos tésztát kapunk. Kivajazott tortaformába beleöntjük a masszát és egyenletesen az alján is és az oldalán is elnyomogatjuk, villával kicsit megszurkáljuk. Kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük, lehűtjük.
3/ Konyhai robotgépbe tesszük a maradék cukrot és a maradék, apróra összevágott citromhéjat.
4/ A citromos cukrot összekeverjük a tojással, a citromlével és a másik csipet sóval.
5/ Laza habbá verjük a tejszínt, és hozzákeverjük a tojásos masszához. Beleöntjük az elősütött tésztaalapba, és további 20-25 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. Szeletelés előtt kihűtjük.

(Forrás: Sajtoklub.tv)

Print Friendly, PDF & Email