A várandós hölgyek is használhatják a carbon infraszaunát?

Carbon infraszauna

Carbon infraszauna

Természetesen a várandós nők is szeretnék élvezni az életet, éppen ezért a hölgyek ebben az időszakban is szívesen járnának szaunázni. Azonban nem biztos, hogy a terhesség időszakában jó ötlet a carbon infraszauna használata, mert a várandósság korai és kései szakaszában, a bőr alá mélyen behatoló infrasugarak nem tesznek jót a magzatnak.

A carbon infraszauna sugarai hatással lesznek a magzatvízre, valamint a kioldódott méreganyagok még az anyatejbe is bekerülhetnek. Arra is számítani kell, hogy a készülékben való üldögélés beindíthatja a szülést, ezért mindenórás terhesen nem ajánlott a carbon infraszauna használata.

Ha valaki azonban a várandósság és a szoptatás időszakában sem szeretne lemondani a szaunázás nyújtotta élvezetekről, az kérje ki az orvosa véleményét ezzel kapcsolatban. Arra azonban számítani kell, hogy a szervezet a babavárás időszakában sokkal érzékenyebb, ezért mindenképpen óvatosabban kell

bánni carbon infraszauna használatával kapcsolatban. Más esetekben természetesen nagyon előnyös lehet a készülék használata, de a fentiek tekintetében, a gyermekvállalás kezdeti idején, talán tanácsosabb későbbre halasztani az infraszaunázást.