A multi split klímákkal meg lehet úszni egy második klíma vételét

A multi split klímával pénzt spórolhat

A multi split klímával pénzt spórolhat

A nyári meleg beköszöntésével minden lakásban, irodában, zárt helyiségben gondot jelent a nagyon magas hőmérséklet, így előbb-utóbb valamilyen megoldást kell találni. Ott azonban, ahol több szobáról, teremről van, alaposan át kell gondolni, hogy milyen klímát érdemes választani, a nagyobb hatékonyság érdekében. Egy multi split klímával egyszerre több helyiséget is meg lehet menteni a nyári melegtől. Ezek a típusú klímák ugyanis úgy működnek, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egységet is lehet csatlakoztatni.

Ez több szempontból is nagy előnyt jelent. Először is a beltéri egységeket külön lehet szabályozni, így a különböző helyiségekben más-más hőmérsékletet lehet beállítani. Ez sok családban megoldhatja a problémákat, hiszen gyakran előfordul, hogy a családtagok más-más hőmérsékletet szeretnének a szobájukban. Nemcsak a hűtés szempontjából lehet különbség, hanem a beltéri egységek típusa között is. Nem biztos például, hogy ugyanolyan dizájnú készüléket szeretnénk tenni a konyhánkba illetve a hálószobába vagy a nappaliba. Ma már nagyon sokféle készülék van, lehet választani oldalfalit, kazettás modellt, sőt, olyat is, ami az álmennyezet alá rejthető, így mindenki kiválaszthatja azt, ami a lakásának a stílusához és az adott szobához a legjobban illik. Az sem jelenthet gondot, ha utólag gondolja meg valaki, hogy szeretne még egy szobába venni klímát, hiszen az újabb berendezést könnyen hozzá lehet kapcsolni a külső egységhez.

Így nemcsak esztétikai szempontból lehet megfelelő megoldást hozni, hanem a kiadások szempontjából is sokkal kedvezőbb a multi split klíma. Mivel a nagyteljesítményt kifejtő rész kint van, ezért az alacsony zajszint miatt is sokan teszik le a voksukat a multi split klíma mellett. Természetesen ennél a típusnál is fokozottan oda kell figyelni, hogy milyen termékre esik a választás, hiszen nem mindegy, hogy hosszú éveken keresztül lehet biztosítani vele a kellő hőmérsékletet a nyári nagy hőségben vagy minden évben cserére szorul az egész rendszer.