A Hano betegség veszélyes is lehet

hano betegség

Hano betegség

Minden embernél más formában jelentkezik, eltérő tüneteket produkálva. A Hano betegség megjelenésében a hölgyeknél szerepet játszanak a hormonális elváltozások. Megeshet, hogy egyes gyógyszerek, például ösztrogéntartalmú fogamzásgátlók beindíthatják a folyamatot. A test több pontján ödémák jelentkeznek, amelyek érinthetik a felső légutak nyálkahártyáját is.

Az érintett ilyenkor olyan tüneteket tapasztalhat, mint a nehézlégzés, a stridor, a rekedtség, a diszfónia és a gombócérzés. A Hano betegség örökletes is lehet. Ha fennáll a gyanúja, vagyis korábban az egyik szülőnél már kialakult, akkor érdemes mihamarabb elvégeztetni a szükséges vizsgálatokat. Nem szabad félvállról venni, hiszen ha hosszútávon kezeletlen marad, akkor halálos kimenetelű lehet.

A kipirosodott és kiszáradt bőrfelületet nem szabad vakarni, hiszen könnyen elfertőződhet. Az ekcéma kezelése házilag aloe vera által is történhet. A gél kinyerhető a nővényből, amennyiben erre van lehetőség. Napjainkban rengeteg készítményben fellelhető, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen nyugtatja a fáradt bőrt. A zöld tea szintén eredményes. A magas antioxidáns tartalma és immunerősítő tulajdonsága miatt, érdemes rendszeresen fogyasztani.

A kialakulásában szerepet játszik a túlzott hisztamin termelődés, amit magnéziumhiány okoz. Az ekcéma kezelése házilag magnéziumos fürdővel is hatásos. Miközben kényezteti magát, bőre visszanyeri egészséges állapotát. Amennyiben a foltok nem halványodnak és a viszketés sem múlik, mindenképp forduljon szakemberhez! A laboratóriumi, a DNS és a májbiopszia vizsgálat elvégzése indokolt, amennyiben fennáll a kockázata.

A fruktóz intolerancia az anyatejes táplálást követően is megmutatkozhat, amikor a baba étrendje megváltozik. A táplálék helytelen felszívódása miatt, a picinél növekedés és súlybéli visszamaradottság fordulhat elő. Olyan tünetek léphetnek fel, mint a verejtékezés, a remegés, az aluszékonyság és a zavartság.

Az időben való felismerésével a további szövődmények elkerülhetőek. Fontos, hogy az érintett állandó orvosi ellenőrzés alatt legyen. Fruktóz intolerancia esetén kerülni kell azokat az italokat és ételeket, amelyeknek magas a gyümölcscukor tartalmuk. Egyéni étrend kialakítására lesz szükség, amit a kezelőorvos a dietetikus közreműködésével határoz meg.

A napozást nem szabad túlzásba vinni, erre a bőrgyógyászok is figyelmeztetnek. A napallergia komoly gondokat okozhat. Fájdalmas tüneteket idéz elő, mint a hólyagosodás, a bőrpír, az égő és viszkető érzés. Kisebb mértékű leégésre a gyógyszertárakban kapható antihisztaminos készítmények, illetve gyulladáscsökkentő krémek eredményesek. A gyakran jelentkező panaszok esetén érdemes felkeresni egy szakorvost és pontot tenni a dolog végére.

Néhány vizsgálat elvégzése után kiderülhet, hogy fennáll-e a napallergia esélye. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy többé nem tartózkodhat a szabadban. Fokozott odafigyeléssel és az utasítások betartásával nem kell lemondania a napfürdőzésről. A kora délelőtti és a késő délutáni órákban nyugodtan szedheti a D-vitamint.