A finn szauna pozitív hatásai a szervezetre

Finn szauna

Finn szauna

Számos utazó és felfedező lelkületű ember számolt már be az írásaiban a finnek szaunázási szokásairól, annak csodálatos hatásairól. A finn szauna körül rengeteg történet kering, amelyek az egészséggel és pihenéssel kapcsolatosak. Leginkább jótékony hatásairól mesélnek ezek az elbeszélések arról, hogy képes regenerálni a testet, mind külsőleg, mind pedig belsőleg.

A finn szauna megkívánja magának a nyugodt lelkiállapotot, hiszen ennek megléte serkenti a teljes szervezetre gyakorolt pozitív impulzusait. Maga Hippokratész is megemlékezik a szaunáról, hogy „nyugodt és derűs lélekkel” lépjünk e helyre. A finn szauna serkenti az anyagcsere folyamatot, rugalmassá teszi a testet, javítja a vérellátást és meggátolja a baktériumok szaporodását.

Amennyiben hajlandóak vagyunk elegendő időt és kitartást szentelni a szaunázásra, abban az esetben jócskán kivehetjük részünket az erősítő hatásaiból. Találjon rá a szauna.hu weboldalon álmai finn szauna modelljére és tekintse otthoni jóléti oltalomháznak, ahol a test és lélek egyaránt felüdülni képes!

Print Friendly, PDF & Email