A F.U.E. hajbeültetési módszer

Forrás: himgeurope.com

Forrás: himgeurope.com

A csíkkivételes módszert követő legújabb hajbeültetési módszer a F.U.E. (Follicular Unit Extraction). Ezt más néven hajszálankénti hajkivételnek is nevezik, ekkor a hajkinyerés már egységekben történik. A F.U.E. módszer abból áll, hogy egy körülbelül 0,9-1,1 mm vékony körtű segítségével körbevágják a hajszálcsoportokat (graftokat), majd ezeket beültetik a hajhiányos területekre ugyanekkora lyukat ejtve a fejbőrön.Forradalmi áttörést jelentett a hajbeültetés terén szemben a ma már korszerűtlennek számító F.U.T., vagyis csíkkivételes technikával.

A F.U.E. módszer egyik legnagyobb előnye, hogy a kezdetleges csíkkivételes módszerrel szemben itt nem használnak szikét, nem ejtenek vágást a fejbőrön, így nem keletkeznek sebek sem, melyeket össze kell varrni, és amik után hegek maradnának, tehát inkább beszélhetünk szépészeti, mint sebészeti beavatkozásról. Itt legfeljebb kis fehér foltok maradhatnak csupán, de ezek szabad szemmel is alig láthatóak. Mivel nincs vágás, sem eltávolítandó varrat, a gyógyulási idő is jóval rövidebb, és az egész beavatkozás szinte fájdalommentes.További előnye még a csíkkivételes módszerrel szemben, hogy a hajhagymák jóval kevesebb része sérül a kinyerést követően.

A F.U.E. egy korszerű hajbeültetési eljárás, ugyanakkor ma már sokkal kifinomultabb technikák is léteznek (pl. S.H.E. hajbeültetési módszer). A F.U.E. módszernek ugyanis vannak hátrányai. A graftokat túl vastag tűvel nyerik ki, így nem lehet őket olyan sűrűn beültetni, továbbáa tűk nagy bőrszövetet vágnak ki a hajszálak körül, így a mellettük lévő hajszálcsoportok sérülnek. Azonban a F.U.E. technikát a mai napig használjuk klinikánkon, mivel ez egy relatíve olcsó eljárás, és az általa elért eredmény is kielégítő.

Minőségi hajbeültetés csak a HIMG hajbeültetési klinikától!

Print Friendly, PDF & Email