cirkulációs szivattyú

A cirkulációs szivattyú a megfelelő meleg víz ellátásért

Azért, hogy az otthonunkban megfelelő hőmérséklet legyen és a csapból meleg víz folyjon, szükség van egy elengedhetetlen berendezés közreműködésére. A cirkulációs szivattyú felel ugyanis a kazán által felmelegített víz keringetéséért a fűtéscsövekben és magában a fűtési rendszerben.

Cirkulációs szivattyú nélkül, ha megnyitnánk a vízcsapot, ahhoz, hogy meleg vizet kapjunk. várni kellene, amig a csőben lehűlt víz kiürül, így rengeteg lenne a vízpazarlás. Hála a cirkulációs szivattyúnak, ami állandóan keringeti a forró vizet a kazántól a fűtőtestekig, rengeteg energiát és vizet spórolhatunk meg.

Vannak olyan típusok, amiken a felhasználástól függően be lehet állítani a víz hőmérsékletét, hogy mindig a megfelelő hőmérsékletű víz keringjen a rendszerben ezzel is megelőzve a felesleges energiafogyasztást.

Keringető szivattyú vásárlás előtt ajánlott szakember segítségét kérni, mert a megfelelő méret kiválasztása a rendszer hatékony és gazdaságos működése szempontjából rendkívül fontos. A szakember az egyedi igények és paraméterek figyelembe vételével dönt az ideális méretet illetően.