A Castrol motorolaj három típusa

Castrol motorolaj

Castrol motorolaj

A különféle típusú termékekből ma már igencsak nagy a választék, hiszen azonos kategórián belül több gyártó is verseng a vásárlókért, de ezek eltérő minőséget képviselnek, ezért vásárlás előtt érdemes megbízható forrásokból tájékozódni.

A Castrol motorolaj elengedhetetlen kelléke minden gépjárműnek, hiszen ezzel az anyaggal biztosíthatjuk az autó megfelelő működését. Ezekből a produktumokból is hatalmas termékpaletta áll rendelkezésre.

Ennek az anyagnak 3 fő csoportja létezik, amelyek az ásványi, félszintetikus és szintetikus típusok, ezek más és más tulajdonságokkal rendelkeznek. Tulajdonképpen a Castrol motorolaj ezen fajtái finomítási szintben különböznek, ez pedig az árazáson vehető észre leginkább. Az ásványi sok apró szemcsét tartalmaz, ami nem túl előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

A félszintetikus az ásványi és a szintetikus keveréke, ennek már jobb jellemzői vannak. A szintetikus pedig a legfinomabb és legmegbízhatóbb. A Castrol motorolaj ezen verziói különféle járművekbe lettek gyártva, ezért is kell a szakembert megkérdezni vásárláskor.