A bográcsban főzés

A bográcsban főzéshez fontosak a változatos alapanyagok

A bográcsban főzéshez fontosak a változatos alapanyagok

A konyhai munkák kevésbé népszerűek a férfiak körében, pedig enni nagyon is szeretnek. Változik a helyzet, ha az ételkészítés a szabadban, nyílttűzön történik! A szabad tűzön történő főzés nagyobb a kihívás a konyhainál, és mivel egy kicsit villogni is lehet vele, ezért vonzóbb. Alapvetően ugyanazt kell tennünk a szabadban is, mint otthon, csupán főzés közben számos akadály le kell küzdenünk. Először is a hozzávalókat egy jó nagy hátizsák segítségével visszük magunkkal. Mire a helyszínre megérkezünk, már eléggé éhesek vagyunk ahhoz, hogy azonnal nekilássunk. A körülmények szerényebbek a megszokottnál, kevesebb az edény, több bogár és légy. Jó, ha van velünk egy kutya is, így leesett húsdarabok felszedésével legalább nem kell foglalkoznunk. A főzés fontos része a tűz és a bogrács. Az utóbbit ne felejtsük otthon, az előbbit pedig meg kell gyújtani. Ahhoz, hogy tüzet rakjunk, fára lesz szükségünk, mégpedig jó szárazra. Ha gyerekek is jelen vannak, a fagyűjtést bátran rájuk bízhatjuk, vagy előrelátóan elmenekülve a hagymapucolás elől, induljunk el mi magunk gyűjteni. Sokféle étel főzhető szabadtűzön. Válasszunk olyat, mely könnyen elkészül, így a főzés remek szórakozás lesz. A tűz melegét mérsékelni lehet egy-két pohár hideg sör vagy fröccs segítségével. Nem kell nagyon figyelnünk az adagok mennyiségére sem, hisz a hazafelé gyaloglás majd segít abban, hogy vigyázzunk az alakunkra. Végül pedig semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzet gondosan oltsuk el, mielőtt elindulnának hazafelé.