Szertartásos tequila fogyasztás

A tequila fogyasztás szertartása

A tequila fogyasztás szertartása

Gyakran nem is az íze miatt fogyasztunk el egy-egy italt, hanem a társaság miatt, hogy ki ne maradjunk a szertartásból, amivel némelyik alkohol elfogyasztása jár. Nálunk a mexikói eredetű tequila elfogyasztását is egy kisebb szertartás övezi, amiben jelentős szerepe van a sónak és a citromnak is.

Bár őshazájában ezt az italt tisztán, kísérő nélkül fogyasztják, Európában és Amerikában nagy hagyománya lett ennek a szertartásnak. A hóbort az Amerikai Egyesült Államokból indult, de hamar elterjedt nálunk is, ezért ma már minden vendéglátó egységben található a tequila mellett só és citrom is.

A szakértők úgy vélik, hogy ezekkel a hozzávalókkal próbálták meg elnyomni az ital jellegzetes ízét és divatot teremtettek belőle. A tequila azonban nemcsak magában fogyasztható.

Aki nem szereti az ízét, de a só-citrom kombinációt sem szeretné kipróbálni, az még mindig ihat ilyen italt koktélok formájában. Rengeteg neves koktél alapanyagát képezi ez a mexikói égetett szesz. A tequila nemcsak sóval és citrommal fogyasztható, sok helyen narancsot és fahéjat kínálnak mellé, kísérő gyanánt.