Grillezett ételek

Ínycsiklandó grill ételek

Ínycsiklandó grill ételek

Mindenki alig várja, hogy a szürke télnek vége legyen és egy kicsit több időt tölthessen a szabadban. Már tavasszal elkezdődik a grillezési időszak. Akinek udvara van, de akár egy erkélyen is lehet grillezni…. igaz ennek a szomszédok nem biztos, hogy örülnek, főleg, ha nem hívjuk meg őket és csak a távolból szagolhatnak. A grillezett húsok, és zöldségek illata felülmúlhatatlan és letagadhatatlan. Az egész környék érzi, amikor valaki faszénparázson készíti az ételt. Igaz, hogy vannak olyan vélemények, amelyek szerint nagyon kell vigyázni, hogy ne hevüljön túl és ne égjen meg. Ez a valószínűleg helyes, hiszen a húsban lévő túlhevült zsír már egészségkárosító lehet. Ezért fontos, hogy akkor tegyük fel sülni, amikor már a láng leégett és csak a parázs van. A húsok mellett nagyon ízletesen készíthetőek el a zöldségek is, hiszen a füstös íz kellemes mellék ízt ad akár a hagymának, krumplinak, vagy a cukkininak is. Ha még egy pici olívaolajjal is meglocsoljuk a sütés után és néhány szelet pirítóst készítünk mellé, mennyei  ételt kapunk. Persze a tengeri halakat sem felejtsük ki a sorból, hiszen ezeknek különösen kellemes a füstös íz összhatás. Egy jó kis salátával tartalmas ebéd, vagy vacsora készíthető. Ha időnk engedi, érdemes egy jó kis, az ételhez illő borral gazdagítani a lakomát. Számtalan receptet és ötletet gyűjthetünk a grillételek készítéséről, ha egy picit körbenézünk, akár az interneten, akár a szakácskönyvek között. Mindig van valami újdonság, amit tanulni tudunk és ami nekünk nem jut eszünkbe.