Gasztronómia egyszerűen, otthon – férfiaknak is

A szakácsok gyakran férfiak

A szakácsok gyakran férfiak

Hagyományosan vannak tipikusan női- illetve férfimunkák a családban. Amint a főzés általában a nők tevékenységi körébe tartozik, így a favágás és a fűnyírás praktikusan férfimunkának számít. Léteznek persze kitűnő férfiszakácsok, de most nem róluk van szó, hanem azokról, akik csak úgy maguknak vagy a családjuknak főznek. Ezért jó ötlet, ha a férfiak is megtanulnak és kipróbálnak néhány alapvető fogást a konyhában, mert ha szükségük lesz rá, lesz honnan elővarázsolni a tudást. Persze van bőven lehetőség meleg étel fogyasztására akkor is, ha valaki nem konyít a főzés alapjaihoz és nem is hajlandó megtanulni azokat. A legegyszerűbb, ha az éhes férfi elmegy egy vendéglőbe és választ az étlapról valami finomat magának. Ezen kívül ügyesen meg is hívathatja magát ebédre, egy idő után viszont kiderül, hogy egyre kevesebb ismerős lesz hajlandó erre. Tehát, összegezve a fentieket, szerencsésebb ha a férfiember is tud magának főzni. Minimális ismeretekkel egy recept alapján neki lehet állni néhány ízletes magyar ételnek. Jó ötlet, ha a levesek vagy az egytálételek közül választ a kezdő szakács. A paprikás krumpli, a kolbászos burgonyaleves, vagy egy krumplistészta-főzés egyszerűen megoldható, de az alapétel sokféleképpen gazdagítható. Recept található az interneten, vagy a konyhaművészetben jártas hölgyismerősök biztosan tudnak legalább egyet mondani. Ha elsőre nem is lesz olyan az ebéd, mint a nagymama főztje, viszont az a személy, aki életében elsőször készítette el sikeresen az ételt, lehet, hogy mennyeinek fogja érezni.